Minneord om Bengt Pleijel

Minneord om Bengt Pleijel

Bengt Pleijel døde Allehelgensdag 31. oktober. Han bodde i Ulvesund nord for Gøteborg. Han ble 93 år gammel etter et langt liv som prest, forkynner og sjelesørger. Han var i 25 år forstander på Åh stiftsgård der flere tusen konfirmanter fikk høre hans pedagogiske og humoristiske undervisning. På norsk fikk vi hans konfirmantbok «Innenfor» i 1980 og senere kom oppbyggelige bøker som «De himmelrike» fra Bergprekenen, «Vannstempelets hemmelighet» om dåpen og «Å overleve i Laodikea» om å leve som kristne i en tid som denne. På Åh stiftsgård hadde han ansvar for ganske mange prestekurs og sjelesorgskurset «Hela hela människan».  Mange kom fra Norge for å være med på disse.  Det førte til at han og kona Annika ble invitert til Norge for å holde «Hela hela människan» kurs innenfor rammen av «Helhet gjennom Kristus».  Det ble ganske mange slike kurs til glede og hjelp for svært mange.  Kurset ble oversatt til norsk og fikk navnet «Frihet og legedom i Kristus» og tilbys fortsatt med jevne mellomrom.

Helt til 6 dager før han døde fortsatte han å dele bibelundervisning, tekstgjennomgåelser og sjeleørgerisk innsikt på bibelskolan.com og på sin blogg «Himmelskt godis». På denne bloggen skrev han før Allehelgensdag med tanke på en forestående operasjon: «Jag stavar på en boktitel jag hade då jag skrev en bok om Daniel: I Guds händer vad som än händer! I de händerna ʼfår jag vila, tryggt och stilla, blott vid dina löften, Herre kär.ʼ» Pleijels barn skriver på sosiale medier at hans siste ord var til en i personalet på sjukhuset etter operasjonen: ”Jag är färdig nu. Gud har hämtat mig”.

Undervisningen, forkynnelsen og sjelesorgen var trosstyrkende fokusert på Jesus.  Særlig var vi glad for undervisningen om det kristne livet mellom korset og tronen.  Det går an å uttrykke takk og tenne et lys på https://www.minnesrummet.se/front/case/679116. Vi lyser fred over vår alles kjære Bengt Pleijels minne.

Hans Thore Løvaas